Små, behändiga och funktionella. Så beskriver tapetseraren och inredaren Maria Wickert sina pallar. Hon designar och bygger dem från grunden, och använder dem gärna i sitt inredningsarbete.

– Man kan ha det som fotpall eller ha böcker på. Det blir som ett smycke i ett rum, en liten färgklick, säger Maria Wickert.

"Alla frukter"

Ordet tuttifruttipall kommer från italienskans ord för "alla frukter", och passar bra in på pallarnas olika färger, tycker Maria. Hon ställer nu ut en del av sina verk på Habo bibliotek och Joakim Englund, hennes sambo, passar samtidigt på att visa upp några av sina oljemålningar.

– Det är naturligt att göra utställningen tillsammans. Få in hans tavlor och mina textilier i en gemensam miljö, säger Maria.

Fångar uttryck

Joakim Englund målar dels på canvas men också på skifferplattor, ett material som kanske inte hör till de allra vanligaste.

– Jag jobbar inom byggbranschen och så tänkte jag en dag, undra om man kan måla med olja och det biter, säger Joakim.

Och det "bet". Färgen sitter kvar och materialet skapar ofta häftiga kontraster och tar sig speciella uttryck, berättar Joakim. Tavlorna han nu ställer ut avbildar en hel del kända ansikten, bland annat en ung Patti Smith, B.B. King och Freddie Mercury.

– Jag tycker det är roligt att måla ansikten och uttryck, försöka fånga någonting i blicken och få igång tanken hos betraktaren, säger Joakim.

Utställningen pågår fram till den 26 april.