En serie trafikolyckor inträffade när snön började falla över länet.

En lastbil mellan Habo och Mullsjö på måndag förmiddag. Detsamma hände även kort därefter. I båda de fallen fick vägen stängas av och trafiken ledas om i väntan på bärgning. En liknande lastbilsolycka inträffade även nordväst om länsgränsen då en lastbil körde av vägen och skapade mellan Falköping och Skövde. På eftermiddagen inträffade även en lastbilsolycka .

I Eksjö körde en lastbil fast på riksväg 40 mellan Eksjö och Hult och föraren behövde hjälp för att komma loss. Enligt Trafikverket var trafiken på platsen påverkad mellan klockan 13 till 15.

Ingen person har skadats i någon av olyckorna.

Det inträffade under förmiddagen även en singelolycka och i mellan en buss och en bil. Inte heller i något av de fallen inträffade några personskador, men trafiken påverkades under långa stunder.

Under förmiddagen var det alltså en hel del att göra för räddningstjänsten. Under eftermiddagen steg temperaturen och med det avtog olyckorna.

Senare under dagen körde en bil in i vägräcket på Inte heller där inträffade någon personskada, men det blev köbildning på platsen.

Operatören vid SOS Alarm säger att i samtliga sju fall tros den plötsliga halkan ha del i olyckorna. I natt väntas temperaturen ligga strax över nollan i länet, så det gäller att vara fortsatt vaksam på vägarna.