Vi var åtta vuxna och sju barn i åldrarna tre till nio år. Vi valde att gå dit då bland annat barnbarnen tyckte det var skulle vara spännande att besöka en restaurang så högt upp i atmosfären.

Men döm om min förvåning när maten för barnbarnen kostade lika mycket som för oss vuxna, vilket var 139 kronor styck. Vi frågade om de inte hade något ”barnpris” för maten för just barnbarnen, men det hade de inte. Det var samma pris oavsett ålder. Barnbarnen, de yngsta av dem som var i åldrarna tre, fyra, fem och sex år var mest intresserade av chipsen och åt knappast någonting av den övriga maten. Är nog de dyraste chipsen vi betalat för.

Är detta rimligt att ta ut vuxenpris även för barnen, även om det är en after work, vilket jag i och för sig inser är till för just för vuxna?

Tror dock inte att det är helt unikt att just småbarnsföräldrar ibland också tar med sig sina småttingar ut på en tidig after work, på grund av att man inte alltid får hjälp med barnvakt. Eller, kanske har jag fel? Säkert någon som vet bättre än gamla jag.

Hur som helst, inget ont om personalen som var mycket proffsig, trevlig och korrekt i sitt bemötande och säkert följt de föreskrifter som ålagts dem. Dessutom var det en mycket trevlig upplevelse med denna restaurang så högt upp i tornet med en underbar utsikt och jag rekommenderar varmt denna restaurang, inte minst på grund av den förstklassiga servicen. Det jag reagerar på är just matpriset för barnbarnen.

Morfar

Relaterat till artikeln