På lördag går spinningeventet Spin of Hope av stapeln. Eventet pågår under 12 timmar då omkring 30 000 personer på 93 olika platser i Sverige cyklar för att samla in pengar till barncancerfonden.

Förra året deltog 2200 lag och det samlades in 5 miljoner kronor. Örserums IK bidrog då med drygt 25 000 kronor. I år har 2300 lag anmält sig och 75 personer från Örserum deltar.

Vi spinner som ett och samma lag men 15 personer cyklar åt gången. Vi kommer att visa filmsnuttar från barncancerfonden med Sara Sjöström och Peter Forsberg. Vi spelar även musik för att peppa, berättar Tommy Karlsson.

Det var Tommy och hans fru som startade Örserums lag i Spin of Hope år 2012. De var även med och startade Team Rynkebys Jönköpingslag.

Under fyra år har ÖIK samlat in drygt 75 000 kronor till cancerdrabbade barn och deras familjer genom sitt deltagande i Spin of Hope. Tommy ser fram emot lördag.

Det känns jättehäftigt att vi samlat in så mycket pengar, det känns som att vi bidrar med något. Vi är nog den minsta föreningen som ställer upp på lördag men det vi får in får vi in. Alla bidrag gör skillnad, säger han.

Fram till lördag går det att anmäla sig till spinningen och förhoppningarna är att fler vill vara med.