Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-medaljör lämnar HV71 – klar för seriekonkurrent

HV71 gjorde en storartad grundserie förra säsongen och har förlängt avtalen med flera nyckelspelare. Men nu står det klart att en av lagets viktigaste spelare de senaste åren lämnar för en seriekonkurrent.

Rosa Lindstedt debuterade i det finska landslaget 2008/09 och har sedan dess spelat över 250 landskamper och plockat medaljer i både OS och VM. De senaste fyra säsongerna har hon även spelat i HV71 där backen var med och vann SM-silver 2017 och även tillhörde den nyligen avslutade säsongens trupp som stormade mot SM-guldet när coronapandemin slog till. Under tiden i HV har Lindstedt varit en av lagets stöttepelare med sitt gedigna backspel.

Nu står det dock klart att karriären går vidare i en ny klubb. Rosa Lindstedt har nämligen presenterats som en ny spelare i Brynäs IF. 32-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

— Rosa kommer framför allt att bidra med en stark defensiv men hon har också styrkor i det offensiva spelet och då främst i special teams med sin storlek. Hon kommer in och blir äldst i laget och har en enorm rutin, inte bara på grund av sin ålder utan även från det hon har åstadkommit under karriären. Det är en spelare som har ett stort driv att hela tiden utvecklas fast att hon har varit med så länge och det är något som kommer gynna våra yngre spelare som får någon att se upp till och lära sig vad som krävs för att kunna prestera på toppnivå, säger Erika Grahm, damansvarig i Brynäs till föreningens hemsida.

Lindstedt själv säger att hon ansluter till sitt nya lag i hopp om att fortsätta utvecklas och utöka prisskåpet med ett SM-guld.

— Jag är 32 år men känner att jag fortfarande kan och vill utvecklas. Jag behövde komma till något nytt för motivation och inspiration och jag vill spela i ett bra lag. Brynäs har många bra spelare som kommer att hjälpa mig i min utveckling, säger hon och fortsätter:

— Att vinna är väldigt viktigt, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Alla vill vinna men speciellt jag och jag hoppas att vi kan göra det med det här laget nästa säsong.

Brynäs slutade trea i förra säsongens grundserie och förlorade mot Luleå i SM-semifinalen.