Oscar Palm har nyligen avslutat årets säsong i Porsche Carrera Cup. Och på lördag visar Jönköpingskillen upp sina färdigheter i Duellen, som har spelats in på motorbanan i Anderstorp. Palm kommer till start med sin Porsche 991 GT3 RS, en bil som har en V6:a på fyra liter under huven och som levererar 500 hästkrafter, och möter en motorcykel av märket Yamaha R1.

– Det var en jätterolig utmaning. Och kul med något annorlunda. Vi körde ett varv, som är cirka fyra kilometer långt, och det gällde att komma först i mål. Jag körde med min eventbil, och det går inte riktigt att jämföra en gatbil med hur det är att köra en tävlingsbil, berättar Oscar Palm.

Porsche Carrera Cup är slut för det här året.

– Jag har precis avslutat en stentuff säsong. Det blev en tredje plats för mig, och jag avslutade med två andraplatser. Jag är nöjd men man siktar alltid högre, och det finns småsaker som kan bli bättre. Farten fanns definitivt för att komma högre upp.

– Nu siktar vi mot 2018. Jag väntar på en ny tävlingsbil och det är alltid roligt att börja en ny säsong med en ny Porsche, säger Oscar Palm.

Programmet Duellen sänds klockan 20.00 på lördag i SVT1.