Tidigt på påskdagen, svensk tid, inträffade sex explosioner i huvudstaden Colombo och staden Negombo några mil längre norr ut, samt orterna Kochchikade och Batticaloa, skriver TT.

Flera timmar efter de första sex dåden inträffade ytterligare två explosioner. Vid sex av de totalt åtta sprängningarna låg självmordsbombare bakom, visar en rättsteknisk undersökning, uppger TT på måndagens förmiddag.

Antalet döda och skadade har stigit sedan dåden, tidigt på måndagsmorgonen svensk tid rapporterade TT att minst 290 personer dött i explosionerna. Omkring 500 personer har skadats.

Explosionerna skedde vid kyrkor och hotell. Många människor ska ha besökt kyrkorna för påskfirande när sprängningarna skedde.

Ingen har ännu tagit på sig dåden men enligt en poliskälla finns misstankar att en radikal grupp skulle kunna ligga bakom, skriver TT. Polis har gripit 24 personer efter attackerna.

Av de döda är minst 35 utländska medborgare, enligt uppgifter på söndagen, men Utrikesdepartementet hade under förmiddagen inga uppgifter om att några svenskar ska vara drabbade.

– Sveriges ambassad i New Delhi och konsulatet i Colombo står i kontakt med lokala myndigheter. Vi har inga uppgifter om drabbade svenskar i nuläget, men vi uppmanar svenskar på plats att höra av sig till sina anhöriga och följa lokala myndigheters råd, säger Diana Qudhaib vid UD:s presstjänst till TT.

Mellan 100 och 200 svenskar befinner sig i Sri Lanka just nu, skriver TT, men ingen ska hittills ha rapporterats död eller skadad.

Landets polischef varnade för tio dagar sedan för att självmordsbombare planerade attacker mot kyrkor i landet. Men ingen grupp har hittills tagit på sig sprängdåden på påskdagen.

Majoriteten av de döda är medborgare i Sri Lanka men ett 30-tal utländska medborgare uppges ha dött i explosionerna. Tre av de döda är danska medborgare.

”Dessutom har vi nio utlänningar som saknas, och det är 25 oidentifierade kroppar som vi tror tillhör utlänningar”, uppger Sri Lankas utrikesdepartement, skriver TT.