Utöver att tre till fyra restauranger kommer att besökas är kvällens upplägg hemligt. Haidi Lindqwist och Maria Almqvist har tagit sig från Nässjö till Jönköping med sitt kompisgäng. Varannan månad träffas de och den här gången blev det i samband med en matvandring. De har precis slagit sig ner vid bordet på restaurang Neo.

– Vi förväntar oss något gott och spännande. Vi vet ju ingenting så vi är nyfikna, säger Maria Almqvist.

De har precis fått in ett glas rött och ett glas vitt vin, men vad det är för viner vet de inte heller.

– Nej, vi sa just det, att det skulle vi ju vilja veta. Men de smakar bra iallafall.

Vad det är för mat som serveras tillsammans med vinet går ju dock att urskilja med ögonen. Det är första rätten i kvällens tapasmeny; friterad kronärtskocka med aioli.

– Det brukar jag inte äta i vanliga fall så det är ju kul att testa saker man inte brukar, och det var jättegott, säger Jimmy Nejd.

Hoppas du på något speciellt ikväll?

– Vi blir ju erbjudna sådant som vi inte har beställt och då vet man ju inte. Det är väl det som är spänningen. Att man inte kör det vanliga spåret utan att man vågar titta på nya saker och träffa nya människor.

Patrik Hertelendy är personen bakom matvandringen som går under namnet Guided food walk. Han vill få gästerna att smaka, uppleva och känna av Jönköping - att ta en "big bite out of Jönköping", som han uttrycker det.

– Folk vill veta vad Jönköping helt enkelt och i och med att vi är en av Sveriges absolut främsta restaurangstäder så måste man ju bara kombinera med mat, säger han.

Så vad då Jönköping? Om man frågar Patrik är Jönköping en känsla, en puls, en härlig förrätt, huvudrätt och dessert, på samma gång.

– Det bästa av alla världar helt enkelt.

Matvandringens upplägg hålls