Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pådrag vid Axamosjön efter klädfynd

Strax efter tolv på tisdagen larmades polis och Räddningstjänst till Axamosjön, där en person hade hittat ihopvikta kläder. Väl på plats kunde man konstatera att det inte rörde sig om en drunkning, utan att kläderna legat på platsen under en längre tid.

– Det handlar om att en person har hittat kläderna vid badplatsen utan att kunna identifiera vem de skulle tillhöra, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen region Öst.

Räddningsstyrkor från Jönköping och dykare från Borås larmades till platsen tillsammans med polis och ambulans. Framme på plats kunde bedömdes att kläderna hade legat där en längre tid och det inte var en pågående drunkning. Av säkerhetsskäl kommer ändå räddningstjänsten att söka igenom området med båt.

– Vi får den här typen av larm ett par gånger per år, men vi är på plats för att kolla upp vad det kan vara, säger Åsa Willsund.