Läs mer: SDU och MUF i hemligt nätverk

Läs mer: MUF-ordförande avgår "Det är sorgligt"

SDU:s kontaktperson för länet, Sylvester Niklasson, har av representanter från olika ungdomsförbund och partier. Det handlar om MUF, Moderaterna, KDU, Socialdemokratern och SSU. Målet har varit att ta fram en valplattform för regionen, med förslag som de olika partierna kan enas om.

 Då vet vi på förhand att det inte blir några stora stridigheter och att besluten inte rivs upp igen efter nästa val, sa Sylvester Niklasson i en intervju.

Den enda i nätverket utöver SDU:are som gått ut offentligt är Emil Karlström, MUF:s ordförande i Nässjö, att distriktsstyrelsen meddelat att .

För Moderaternas del ska det, utöver Emil Karlström, ingå ett kommunalråd och två politiker i länet.

 Jag blev förvånad över uppgifterna. Jag undrar hur seriöst det egentligen är. I länet är vi tydliga med att vi försöker få alliansmandat för att regera, säger Gottlieb Granberg (M), länsförbundsordförande.

För Socialdemokraternas del ska det ha handlat om en politiker och en SSU:are.

 Om uppgiften stämmer visar det på väldigt dåligt omdöme. Jag är tydlig med att för mig som socialdemokrat finns det inte på kartan att sitta ner i förhandlingar eller sammankomster med Sverigedemokraterna, säger Carina Ödebrink (S), distriktsordförande.

Anna Franzen, distriktsordförande för SSU, säger att om uppgiften stämmer vad gäller SSU-medlemmen så strider agerandet mot föreningens värderingar. Hon tycker inte uppgiften verkar trovärdig.

 Vi vill inte ha den här typen av samarbete vare sig med Moderaterna eller Sverigedemokraterna. Nu vet vi inte vem det är men skulle det komma fram får vi se hur vi går vidare. Det strider mot våra värderingar, säger hon.

Även en KDU:are ska ingå i nätverket men David Högberg i KDU:s distriktsstyrelse är skeptisk till uppgiften.

Det är ingenting vi känner till i styrelsen men vi har hundratals KDU:are varav många har förtroendeuppdrag, säger han.

Skulle det vara okej för er om uppgiften stämde?

Absolut inte. Vi förhandlar och samarbetar med alliansen, det är där vi diskuterar våra förslag. Man får gärna tala med andra men man förhandlar med de man samarbetar med, säger han.

Läs mer: MUF-distriktet tar kraftigt avstånd

Läs mer: Besked från alliansen om SD-samarbete