Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengaregn över ungdomsidrotten i Jönköping

Ungdomsidrotten i Jönköpings län får 2 031 220 kronor i samband med årets utbetalning från Gräsroten. Totalt får 377 föreningar i länet dela på pengarna tack vare sina 42 252 supportrar. Föreningen som får mest pengar är Jönköpings Södra IF med 201 417 kronor.

För sjunde året i rad delar Svenska Spel via initiativet Gräsroten ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Som vanligt är det Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

– Gräsroten betyder väldigt mycket för oss och är ett viktigt ekonomiskt bidrag, säger Sami Belay, akademichef på Jönköpings Södra IF.

– Pengar från Gräsroten använder vi för att utveckla akademin och ungdomsverksamheten. I år kommer pengarna användas till bland annat cupavgifter, ledarskapsutbildning och träningsmaterial.

Favoritsporter är fotbollen som får 998 867 kronor följt av hockeyn som får 143 736 kronor. Efter fotbollen och hockeyn så är det innebandyn som får mest pengar, 97 551 kronor. På fjärde plats kommer bandyn på 91 767 kronor, följt av golfen på 64 919 kronor.

Enligt en undersökning bland föreningarna i landet så svarar över hälften (57 %) att de med hjälp av Gräsroten får möjlighet att uträtta något som annars inte hade varit möjligt. Pengarna används främst till träningsmaterial, cuper, ledarskapsutbildningar och dagligverksamhet.

– Svenska Spels Gräsroten gör en reell skillnad för idrottsföreningar i Jönköpings län, säger Stefan Bergh, Riksidrottsförbundets generalsekreterare.

– Genom sitt outtröttliga engagemang klarar föreningarna av mycket själva, men tack vare Gräsroten kan de göra det där extra som bidrar till att idrottsfamiljen fortsätter att växa genom att fler barn och ungdomar kommer i rörelse.

J-Södra, som får 201 417 kronor, toppar listan före Mariebo, 78 517 kronor och Husqvarna FF, 55 997 kronor