Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Perfekt start på säsongen för Bryntesson Motorsport

Det blev dubbelseger i trippel bemärkelse i V8 Thunder Cars-premiären för Bryntesson Motorsport.

Den regerande mästaren Emil Persson och hans teamkompis, tillika chef på jobbet, Mikael Karlsson svarade för den första dubbeln. Den andra svarade Emil Persson för genom att vinna även det andra heatet.

En perfekt start på säsongen för den regerande mästaren och Bryntesson Motorsport, som fixade den tredje dubbeln genom att ligga på första- och andraplatsen i mästerskapet efter premiären.

– Det hade inte kunnat börja bättre, säger Emil. Kul för hela teamet att Mikael också kom på pallen i sin V8 Thunder Cars-debut. Det kändes bra hela helgen, jag hade lite svårt att få upp tempen i däcken i första heatet, i det andra gick det bättre.

Tvåa i mästerskapstabellen efter premiärhelgen ligger Mikael Karlsson. Den 46-årige Karlskoga-bon har meriter från Formel 3 där han blev svensk och nordisk mästare 2000, men fram till i fjol har han haft ett sjutton år långt uppehåll från racingen. Andraplatsen i det första heatet följdes upp med en tredjeplats i det andra.

– Det här hade jag inte väntat mig med tanke på hur lite tid jag har haft i bilen, säger han. Jag hängde inte riktigt med Emil i tempot men det kommer. Det finns mer att hämta till nästa tävling på Anderstorp.

Robert Paulsson, Bryntesson Motorsport, kunde åka hem med arton poäng efter en femte- och sjätteplats, även det personbästa för hallänningen.

Nästa tävling körs den 1-2 juni på Anderstorp.