Tranås F15-lag passade på att göra allmännytta inför Gothia Cup. Målsättningen var främst att samla ihop pengar till en gemensam buss till och från Göteborg. Målet uppnåddes bland annat genom att panta flaskor.

– Vi började med att lägga ut lappar i brevlådorna så att folk visste att vi skulle komma och fråga efter pant. Sedan gick vi runt en hel dag och samlade ihop petflaskor. Totalt fick vi in 9000 kronor på det sättet och det var väldigt bra tycker jag, säger Alexandra Olsson.

Laget fick också in pengar på annat vis.

– Vi blev sponsrade också och fick in 10 000 på det sättet, det som blev över fick föräldrarna betala.

Pengarna ska användas till olika saker under Gothia-veckan.

– Dels gick ju pengarna till en buss så vi kunde åka med hela laget istället för i bilar. Vi tror att det kan göra ganska mycket med lagsammanhållningen om man får sitta och umgås tillsammans på resan upp. Sedan ska väl lite av pengarna gå till Liseberg och en middag tillsammans med hela laget, säger Mira Sylvander.

Tror ni att detta kommer hjälpa er även på planen?

– Vi hoppas väl att det ska skapa lite extra gemenskap och att det kanske kan hjälpa oss att vinna ett par matcher. Men framförallt åker vi för att ha kul och skapa ett minne för livet.

Laget ser fram emot det internationella motståndet som väntar på Gothia.

– Gothia är ju väldigt stort med många lag, cupen är verkligen internationell. Vi har mött ett norskt lag en gång men nu har vi till exempel ett amerikanskt lag i gruppen. Det blir lite speciellt att möta lag från andra länder och kulturer, säger Mira Sylvander och Alexandra Olsson nickar instämmande.