Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pettersson utanför truppen – blir reserv under EM

Han var en del av bruttotruppen. Men när den slutgiltiga truppen till EM presenterades fick Fredric Pettersson från Jönköping inte plats. I stället blir han en av tre reserver.

EM i handboll spelas för första gången på nio år i Sverige.

När förbundskaptenen Kristján Andrésson tog ut bruttotruppen till mästerskapet fanns Fredric Pettersson från Jönköping på listan.

Men när Sveriges slutgiltiga trupp på 16 spelare presenterades under fredagen var han petad till fördel för Andreas Nilsson, Jesper Nielsen och Max Darj.

I stället blir Fredric Pettersson, numera proffs i franska Montpellier, en av tre reserver som kommer vara på plats under mästerskapet, redo att hoppa in om det behövs.

– Jag har tagit ut den här truppen efter de förutsättningar vi har i dag, säger Andrésson i ett pressmeddelande.

Den 10 januari går Sverige in i turneringen mot Schweiz. De möter sedan Slovenien och Polen i gruppspelet som spelas i Scandinavium, Göteborg.

De två bästa lagen från gruppspelet går vidare till huvudrundan i Malmö.

Inför mästerskapet spelar Sverige två träningslandskamper. Den 5 januari möter de Egypten i Jönköping och två dagar senare i Alingsås.