Bortamatchen mot Halmstad under lördagen var av ytterst viktig karaktär för J-Södra. Vid vinst hade laget kunnat förpassa HBK hela elva poäng bakom sig i tabellen och därmed ha lite lugn och ro inför hösten. Istället blev det hela havet stormar i början av den första halvleken och efter 19 minuter hade Halmstad tagit ledningen med hela 4-0.

Det är för tidigt att göra en analys just nu men man tränar och förbereder inför match i en hel vecka och någonstans har vi gjort fel när det ser ut såhär, säger J-Södras tränare Jimmy Thelin på presskonferensen efter matchen om varför det stod 4-0 efter 19 minuter.

Han får också medhåll av lagkaptenen Tommy Thelin som inte är nöjd med lagets inledning av matchen.

Första tjugo minuterna gör ju Halmstad lite vad de vill med oss egentligen. Vi vinner inga dueller och det är alldeles för dåligt helt enkelt, säger han i en intervju efter matchen och fortsätter:

Vi får rannsaka oss själva, både spelare och ledare efter den här insatsen. Jag tycker att vi hade gjort en bra träningsvecka så jag såg inte alls det här komma.

Efter Halmstads fjärde mål samlades laget på mittplan och snackade ihop sig.

Jag tror vi hade möten under flera tillfällen och vi försökte väcka varandra för vi kom inte riktigt åt Halmstad, förklarar Tommy.

Efter matchen gick laget fram till de tillresta fansen och bad om ursäkt. Något som både Jimmy och Tommy tog upp även efter matchen.

Jag vill passa på att be om ursäkt till alla våra fans som har tagit sig hit idag, sa Jimmy Thelin och fick medhåll från sin lagkapten.

Supportrarna lägger ner tid, pengar och engagemang så det är otroligt dåligt och pinsamt av oss att inte kunna göra en bättre prestation idag, säger Tommy.

I mitten på första halvlek gjorde J-Södra två byten då Alex Portillo och Stian Aasmundsen kom in. Spelet blev då lite bättre men Halmstad höll ifrån och vann till slut med 6-1 och Jonathan Tamimi summerar matchen på bästa sätt.

Det är bara glömma den här matchen och gå vidare. Vi kan inte älta det här för mycket utan nu får vi fokusera på nästa match.