Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poängkungen lämnar HV71

Säsongen 2019/2020 öste Karl Påhlsson in mäktiga 60 poäng på 41 matcher för HV71:s J20-lag. Nu lämnar han HV för att ta chansen i en hockeyallsvensk klubb.

Karl Påhlsson kom till HV71:s J20-lag från Rögle inför säsongen 2019/2020, en säsong som var Påhlssons sista som junior.

Klubbytet blev lyckat. Påhlsson öste in 60 poäng, efter att ha levererat 28 mål och 32 assist. Med sin poängnotering var han näst bäst i hela J20 superelit, endast slagen av jättetalangen och lagkamraten Zion Nybeck som slog till med 66 poäng.

2018/2019 spelade Karl Påhlsson fem SHL-matcher för Rögle och den gångna säsongen blev det fyra SHL-framträdanden med HV-tröjan på. I samband med att han blir senior lämnar nu Påhlsson HV71 och är klar för den hockeyallsvenska klubben Vita Hästen. Kontraktet är skrivet över två år.

– Vita Hästen är en anrik klubb, etablerad i hockeyallsvenskan. Det känns som att de har något bra på gång och de var tidiga med att visa intresse för mig, säger Karl Påhlsson till sin nya klubbs webbplats.

– En puckskicklig kille, bra skridskoåkare, en talang som ska komma in i seniorhockeyn. Ett spännande namn som vi sorterar in under de unga som ska utveckla laget, säger Vita Hästens tränare Tony Zabel om nyförvärvet.