Det var strax före som polis och räddningstjänst fick in larmet om branden som utbröt i gymmet Nordic Wellness lokaler. Lokalen utrymdes snabbt och ingen person kom till skada.

Under natten mot fredagen var polis och räddningstjänst på plats för eftersläckningsarbete och under fredagen inledde polisen en teknisk undersökning. Orsaken till branden är fortfarande ett frågetecken men polisen misstänker att branden kan har varit anlagd.

 Vi har inlett en förundersökning som vi rubricerar som mordbrand, sa Jonas Axell, gruppchef vid polisen i Jönköping, under fredagen.

När branden utbröt evakuerades hela Rosengallerian och även närliggande lägenheter. Enligt polisen fanns det en spridningsrisk varför man rubricerade det som mordbrand.

Göran Melin, som är biträdande räddningschef i Jönköpings kommun, ledde räddningstjänstens arbete vid insatsen vid Rosengallerian under torsdagen.

Det hade brunnit mycket i närheten av en elcentral inne i fastigheten. Det är en punkt som nu är särskilt intressant att titta på, sa Göran Melin under fredagen.

Elcentralen, som försörjer flera av verksamheterna i gallerian med el, är placerad vid gymmet Nordic Wellness där branden uppges ha startat.

Vi tittar på brandförloppet och även hur branden har spridit sig, sa Göran Melin under fredagen.

– Polisen har rubricerat ärendet på en högre nivå (mordbrand), men det är ju inte säkert att så är fallet, sa Göran Melin under fredagen.