Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen grep fyra för misshandel vid Asecs

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En man fördes till Ryhov med allvarliga skador på fredagskvällen. Han hade blivit slagen på en parkering vid Asecs där många människor hade samlats under kvällen. Fyra misstänkta personer greps och har senare anhållits. Ytterligare en person anhölls under lördagen.

Vid 23.30-tiden på fredagen skadades en man i 20-årsåldern så svårt på Asecs-parkeringen att han fick föras till sjukhus.

Fyra män, varav två i 20-årsåldern, en i 25-årsåldern och en i 30-årsåldern, greps av polis efter att de hade lämnat platsen i bil. De misstänks för grov misshandel och anhölls under natten till lördagen. Tre av de misstänkta är hemmahörande i Jönköping och den fjärde i Kronobergs län. Under lördagen hämtades ytterligare en person in och anhölls efter förhör.

Misshandeln skedde på parkeringen där många bilar med människor samlats enligt ”tradition” efter motormässan på Elmia.

Orsaken till misshandeln var oklar vid midnatt, men polisen hoppades att en del skulle klarna när man hade hört personer som var på platsen.

Under natten, vid 01.45, fick polisen också samtal om en misshandel vid resecentrum i Jönköping. Där ska en kvinna i 20-årsåldern ska ha blivit slagen i ansiktet av en man, uppger polisen. Men när polis kom till platsen var inte någon misstänkt kvar där. kvinnan blev inte allvarligt skadad, enligt polisen..

På lördagens morgon uppger polisen att totalt 18 personer omhändertagits för berusning av alkohol eller narkotika i länet under fredagskvällen och natten, de flesta i Jönköping. Enligt en tidigare rapport till tidningen ska även en rattfyllerist ha stoppats av polisen.

Utöver detta hade fem personer gripits misstänkta för narkotikabrott, dessa fem anhölls senare.

På lördagsmorgonen hade polisen en trafikkontroll på Elmiavägen där 110 förare stoppades och kontrollerades. Den enda rapporten därifrån är att en förare fick en ordningsbot.