Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen hyllar lärarna – efter knivdådet på Råslättsskolan

 
Knivattacken på Råslättsskolan
Visa alla artiklar

Två elever skadades i knivattacken på Råslättsskolan under onsdagen. Nu hyllar polisen lärarnas agerande vid dådet. – De agerade snabbt och rätt, skriver Jönköpingspolisen på Facebook.

Klockan 07.56 på onsdagsmorgonen fick polisen samtal via SOS om att en person befann sig på Råslättsskolans skolgård med en "större kniv" i handen. Några minuter senare fick polisen in uppgifter om att två elever blödde varefter man inledde en förundersökning om grov misshandel.

Strax efter åttatiden hade polisen genomfört en husrannsakan och gripit en person.

– Det är en ung kille, en väldigt ung kille, som är omhändertagen av oss. Det är en person som inte är straffmyndig, sa polisens presstalesperson Thomas Agnevik då.

"En stor eloge till lärare och övrig personal"

På torsdagseftermiddagen skrev Jönköpingspolisen ett långt inlägg på Facebook där de hyllar skolpersonalens agerande vid attacken.

"Jag måste säga att jag är imponerad av lärarnas tålamod och arbete under denna pressade situation. De agerade snabbt och rätt genom att låsa in sina elever i klassrummen och höll dem kvar där i många timmar vilket gav oss möjlighet att säkra spår och metodiskt söka igenom alla lokaler samt med säkerhet få uppgifter från dem som sett händelsen. Jag förstod på personalen att det var en jobbig situation och inte enkelt att hålla barnen inom klassrummets väggar under så lång tid men det gjorde de med beröm", skriver polisen innan man avslutade texten med följande mening:

"En stor eloge till lärare och övrig personal på Råslättskolan".