Anledningen varför polisen lägger extra resurser i just de områdena är för att polisen ser en ökad kriminalitet, våld och droghandel bland unga. Därför ska man nu bli mer synlig på torg, utanför skolor och på fritidsgårdar.

– Det har eskalerat med stök utanför idrottshallarna och en oro bland ungdomarna när det gäller missbruk av narkotika, säger, Kristoffer Axell, områdespolischef Jönköping till .

En del i polisens lösning har varit att flytta närpolisen från Mullsjö in till Jönköping för att styrkan ska stötta upp den befintliga närpolisen fram till i slutet av februari.

Jsom pyr mot polisen på Råslätt. Oron lyftes till ytan efter en uppmärksammad räddningsinsats i november där polis och räddningstjänst fick smällare kastade på sig i samband med att man skulle hjälpa till vid ett sjukdomsfall.

Eldsjälen Peter Magnusson, som även är fritidsledare på ungdomsgården Underground, säger att missnöjet är stort på Råslätt.

– Polisen lägger ned alla anmälningar direkt. Många på Råslätt upplever att de inte blir skyddade av samhället. Det är som att vi i förorten inte räknas, säger Magnusson.

Så sent som i tisdags var Moderaterna på besök på Råslätt. under kommande valrörelse och av den anledningen hade man bjudit in patients rättspolitiske talesperson Tomas Tobé.

– Råslätt är ett område som har problem men det finns också mycket positivt här. Men det är klart att för mig är det tydligt att det behövs fler poliser som kan göra förebyggande arbete, säger Tomas Tobé.