JP har rapporterat om fyra fall där personer som anlitat Flyttnord anser sig blivit lurade av företaget. Enligt personer som JP pratat med har flyttfirman, för att lasta ur möblerna, krävt mycket mer pengar i betalt än vad de först kom överens med kunden om.

Det finns flera saker man som kund bör kolla upp innan man anlitar ett företag. Christian Valkamas tips är att jämföra flera olika företag, kontrollera företagen mot olika myndigheter med hjälp av organisationsnummer för att se om de har tillstånd att driva verksamheten och om de har F-skattsedel. Även vilka omdömen som finns skrivna om dem.

Men vad ska man göra om man har anlitat Flyttnord?

– Det är ju väldigt, väldigt svårt om det är ett oseriöst företag. Det man kan göra är att man gör en polisanmälan så får man ju se vad den kan leda till, vilket bevisläge man har, säger Christian Valkama.

Han är tydlig med att man inte ska betala utan att ha fått en faktura.

– Om jag anlitar ett företag som är oseriöst så skulle jag inte betala. Det ska ju gå rätt till. Vi lever ju ändå i en modern tid, så företag av större kaliber tar ju inte kontant betalning och sådana saker utan allting är ju på faktura eller någon annan form av betalning.

Det är Boråspolisen som håller i utredningen kring Flyttnord. Christian Valkama kan inte avslöja några djupare detaljer på grund av att utredningen fortfarande pågår, men han bekräftar att de utreder flera olika fall och att de har flera misstänkta.