Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen misstänkte farligt föremål – bombskyddet kopplades in

Poliser skickades ut till Råslätt på lördagskvällen efter att ett misstänkt farligt föremål hittades intill en parkbänk. Nationella bombskyddet kopplades in. – Man hanterade det försiktigt, säger Jonas Schånberg, tf. vakthavande befäl vid polisregion öst.

Det var under lördagskvällen som polisen hittade ett misstänkt farligt föremål som låg intill en parkbänk på Råslätt. Flera poliser larmades ut till platsen och man kopplade in det nationella bombskyddet för att bedöma om det var farligt eller inte.

– De var inte på plats utan vi skickade bild och hade dialog med dem och de bedömde att det inte var farligt, säger Jonas Schånberg, tf. vakthavande befäl vid polisregion öst.

Vad var det för föremål och varför trodde man att det var farligt?

– Hur det såg ut och var det låg gjorde att man trodde det. Jag kan inte gå in på några detaljer men det såg ut som ett föremål som kan tänkas vara farligt.

Polisens insats på platsen tog ungefär en timme. När bombskyddet hade analyserat föremålet kunde polisen lämna platsen.

Spärrade ni av?

– Jag fattade inget beslut om att spärra av men om någon förundersökningsledare gjorde det kan jag inte svara på, säger Jonas Schånberg och fortsätter:

– Det var aldrig fara för någon men vi hanterade det försiktigt. Vi tar det säkra före det osäkra, avslutar han.