Sent på måndagskvällen, vid 22.30-tiden, fick polisen information om att en 95-årig man i Huskvarna var försvunnen. Han ska ha lämnat sin bostad på Vättergatan och gått med sin rullator i riktning mot Esplanadrondellen. Den senaste kända iakttagelsen gjordes från Esplanadbron vid 15-tiden.

Mannen var vid försvinnandet klädd i en blå vinterjacka och en beige keps med röd text. Han hade med sig en röd rullator med en korg på.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Vid 10.20-tiden på tisdagen meddelade polisen att mannen hittats avliden ungefär 1,5 kilometer från sin bostad. Han anträffades strax efter klockan 09. Anhöriga är underrättade.

– Mannen låg på en bakgård nära ett skogsparti. Detta ska ha varit vid Birkagatan, nära Sandagymnasiet. Det är den uppgiften jag har fått till mig, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen.

Enligt polisen finns det ingenting som tyder på brott och därför finns ingen brottsmisstanke i nuläget.

– Kroppen kommer att genomgå en rättsmedicinsk undersökning och den fortsatta utredningen får visa vad som kan ha hänt, säger presstalespersonen Monica Bergström.

Stor sökinsats

Polis och väktare sökte efter 95-åringen under hela natten och fram till att han anträffades. Polisresurser från andra län deltog också.

– Vi har under natten haft sju polisiära enheter på platsen, både radiobilar och hundförare. Vi har kammat noll hittills och har inte ett enda spår efter honom, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen i region Öst, tidigt på tisdagsmorgonen.

Han fortsätter:

– Vi kan inte släppa tanken på att han är inomhus. Därför har vi letat på platser han brukar besöka, som olika butiker och i kyrkor. Vi trodde ett tag att han kunde vara inlåst på en toalett eller liknande, men väktare har gått igenom de flesta butikerna i Huskvarna vid det här laget.

Polisen bad om hjälp

På tisdagsmorgonen uppmanade polisen invånare i Huskvarnas tätort att söka igenom sina utrymmen.

– Han kan ha kommit in i någon fastighet och befinna sig i en källare eller i en trappuppgång. Han kan också ha landat i en trädgård eller på någon altan. Vi är väldigt tacksamma om allmänheten kan hjälpa oss att söka av alla utrymmen som går, säger Lars-Göran Nilseryd.

Ett 15-tal polispatruller sökte efter mannen på tisdagsmorgonen. Efter att mannen hittats avslutades insatsen.