Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen söker vittnen efter "ful misshandel"

Polisen söker vittnen efter en grov misshandel som skedde i fredags på Tullportsgatan i Jönköping. En person sitter häktad misstänkt för brottet.

Det var i fredags kväll strax efter klockan åtta på kvällen som ett bråk uppstod på Tullportsgatan på Öster i Jönköping. En man i 30-årsåldern ska ha misshandlat en man i 50-årsåldern grovt.

– Vi har en del vittnen men nu söker vi fler personer som kan ha sett den här händelsen. Det var en väldigt ful misshandel och till synes oprovocerad, säger Pierre Bokor, gruppchef på polisen i Jönköping.

Den nu misstänkte mannen greps av polis i anslutning till platsen och sitter nu häktad i Jönköping. Mannen i 50-årsåldern fick åka ambulans till sjukhus för att få vård för sina skador. Exakt hur misshandeln gick till och om något vapen användes vill inte polisen gå in på av utredningsskäl.

– Polisen är angelägen om att få in mer vittnesmål och vi har satt upp lappar med information om händelsen i trapphus runt Tullportsgatan, säger Pierre Bokor.

Den häktade mannen är känd av polisen sedan tidigare och dömdes så sent som 2014 till tre års fängelse grov misshandel. Han dömdes samma år också för våld mot tjänsteman till fängelse i tre månader och till skyddstillsyn för misshandel 2011.