Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens storsatsning: Kontrollerar tung trafik hela veckan

Under vecka 8 utför polisen i hela Sverige trafikkontroller där yrkestrafiken ligger i fokus. Det som kontrolleras är bland annat olaga cabotage och chaufförernas vilotider, likväl som farligt gods.

Trafikkontrollerna som genomförs av polisen ska hjälpa till att minska dödligheten i trafiken.

Fokuset under årets åttonde vecka är att upptäcka olaga cabotage, vilket innebär att utländska transportföretag som är placerade i ett EU-land under vissa villkor kan få genomföra inrikestransporter i ett annat EU-land. Om man bryter mot de regler som finns, kan det leda till en sanktionsavgift på 40 000 kronor.

Utöver olaga cabotage tittar polisen på vilotider, lastsäkring, farligt gods och fordons vikt. Polisen förklarar även på sin Facebooksida att det inte endast är den tunga trafiken som kontrolleras under veckan.

– Förutom den tunga trafiken så kontrolleras även taxibilar extra den här veckan, säger Leif Svensson, chef för polisens trafiksektion i Bergslagen, i Facebookinlägget.