Det betyder att hälften av de 90 startande är damer, en ovanligt hög siffra i vilken tävling som helst.

Man kör alltså med samma bil i olika omgångar och samlar poäng gemensamt. Damer mot damer och herrar mot herrar i fyra omgångar. Därefter är det omgång med mixade heat och mixade finaler.

Det här upplägget har klubben kört sedan 2001 och det är så klart en prestigetävling att vinna. Ofta under ganska blöta, hala och svåra förhållande för förarna, säger Argus.

Till storfavoriterna i senior hör så klart titelförsvarande Camilla Wernerson/Ulf Eriksson, MK Kinda/Oskarshamns RRC). Tidigare segraren Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, som kör i par med Jeanette Käll, MSK Hammaren, är säkert sugna på en förstaplats efter flera försök i finalen som par utan att nå ända fram.

Intressant blir det också att se hur långt förra årets juniorsegrare Amanda Boberg/Tobias Flink, SMK Motala/Hallsbergs MK, kan hävda sig bland seniorerna.

Jönköpings MK har förstås flera par med i tävlingen och en het kandidat till finalplatser även i år bör Johanna Hultenius/Andreas Johansson vara efter en sjätteplats i finalen förra året.

Förra årets tvåa i seniorklassen återkommer också med Linn Carlsson/Tobias Holst, Eksjö FRC, i bilen.

Ytterligare ett komplett seniorpar kommer från Jönköping i Amanda Johansson/Michael Johansson och från hemmaklubben deltar dessutom Tobias Johansson med Malin Holst, Eksjö FRC, och Emil Hultenius med My Adolfsson, Haninge MK. De sistnämnda unga seniorer som visat framfötterna även bland de äldre förarna och säkert blir farliga utmanare i tävlingen

I rekordstora juniorklassen med 34 startande finns bland andra Jönköpings MK:s Elsa Hultenius/Daniel Johansson och ett par där Isabella Argus, Jönköpings MK, kör i par med Erik Johansson, Karlskrona MK.