Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positiva och negativa skadebesked för HV71: ”Han fick ett bakslag”

HV71 har haft ett gäng skador den här säsongen.
Under måndagen gick klubben ut med både ett negativt och ett positivt skadebesked.

Backen Jesper Williamsson har inte spelat en enda SHL-match den här säsongen, en ryggskada har satt stopp. Nu visar det sig att han har fått ett bakslag i sin rehab.

– Det har varit en lång process där vi drog i gång rehaben i augusti och han har gjort stora framsteg. Han var i princip i full träning sedan fick han ett bakslag, så vi har fått backa lite igen. I nuläget finns inga tydliga besked att kunna ge kring framtiden. Vi får se lite vad som händer de närmsta två veckorna, säger HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark, till klubbens hemsida.

Frostemark berättar också att det finns en ljusning kring en annan skadad back.

– Daniel Bertov fick en skelettskada som vi kommer att följa upp idag (måndag) med en ny röntgen. Jag hoppas att det ska se bra ut och ska jag vara lite försiktigt optimistisk så kan det kanske finnas möjlighet för spel för honom nästa vecka.

Förutom de två skadorna har Christoffer Törngren och Ryan Stoa saknats på grund av skador.

– Törngren tränade idag för första gången på en och en halv vecka. Vi ska stegra hans träning och det är stor möjlighet att han spelar nästa vecka. Vad gäller Stoa så kommer han sannolikt komma tillbaka till träning imorgon (tisdag). Men han behöver några dagars träning för att komma tillbaka igen, säger Frostemark.