Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för långdistanslopp - ”Målet är att hålla igång i tre timmar”

Klockan tio på lördagsmorgonen gick starten för ett nytt initiativ som vänder sig till personer med intresse för riktigt långa löpardistanser.

Det har varit en dröm länge för Johanna Svensson, fotograf och ultralöpare, att arrangera ett tretimmarslopp hemma i Jönköping - och nu blev det äntligen av.

På lördagsmorgonen samlades en trupp på cirka 15 personer på Slottskajen redo att ge sig på utmaningen, bland annat Malin Qvänstedt Myllymäki, Nina Marjavaara och Anne Sandstjärna.

– Målet är att vi ska hålla igång i tre timmar, var och en efter sina egna förutsättningar, säger Johanna Svensson.

– Sträckan runt lilla Munksjön är 1135 meter, en varvbana, där alla springer tillsammans. Man blir som en stor familj.

Johanna Svensson har själv flera sextimmarslopp i ryggen och hoppas att fler ska få upp ögonen för det här långdistanslöpning.

– Det handlar bara om att utmana sig själv, någon här har sprungit en mil som längst och någon annan tränar inför New York Maraton, säger hon.

Strax innan start öppnar sig himlen och regnet börjar ösa ner. Gänget samlas i starttältet för lite information och peppning - för varje varv de klarar får de möjligheten att skänka en valfri summa till Världens Barn - innan Ulrik Svensson, Johannas man, börjar räkna ner till start.

Och med trumpet och hundskall är sedan loppet igång!

LÄS MER: Bildextra från Jönköping Maraton