Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Profilen lägger klubban på hyllan – får ny roll i Mullsjö AIS

På lördagen presenterade SSL-laget Mullsjö AIS sin nya tränarstab. I samma veva stod det klart att den mångårige forwardsprofilen Johan Nygårdh slutar som spelare. – Jag är supertaggad på utmaningen, säger Nygårdh, som nu ska axla en ny roll i Mais.

En bit in på säsongen 2019/2020 gick Mullsjö AIS skilda vägar med tränartrion Ulf Hallstensson, Lisa Eskils och David Gillek. Till slut mynnade det ut i att den förre storspelaren Andreas Hedlund tog över som huvudtränare med Tomas Burman vid sin sida.

I slutskedet av säsongen klev dessutom en annan före detta skicklig spelare, Alexander Bergström, in i Mullsjös ledarteam.

På lördagsförmiddagen meddelade Mullsjö AIS i ett pressmeddelande att Tomas Burman får en ny roll som läktarcoach och att firma Hedlund/Bergström kommer att vara kvar på tränarbänken.

De två sistnämnda kommer där att få sällskap av Johan Nygårdh, som därmed slutar som spelare för att i stället bli assisterande tränare i SSL-laget. Samtliga kontrakt är skrivna över säsongen 2020/2021.

– Det kändes som att det var dags att lägga klubban på hyllan och när möjligheten dök upp att kliva in i en ledarroll i Mullsjö kändes det helt rätt. Jag är supertaggad på utmaningen. Min roll blir att hålla i mycket träningar och bidra med mina erfarenheter av innebandyspel. Samt mycket personlig utveckling av spelarna, säger Johan Nygårdh i en kommentar.

Som spelare representerade 30-årige Nygårdh Barnarps IF och Jönköpings IK innan han under säsongen 2013/2014 bytte från JIK till Mullsjö AIS, där han sedan spelade på högsta nivå fram till våren 2020. Den gångna säsongen producerade han 22 poäng (10+12) på 32 SSL-matcher.

Vad gäller Andreas Hedlund och Alexander Bergström skriver Mullsjö AIS att Hedlund kommer att ha det övergripande ansvaret som huvudtränare och i Bergströms roll ingår det att jobba mycket med femmorna och individuellt med spelarna.

– Det känns väldigt motiverande på spelarsidan och jag tycker att vi har ett bra ledarteam. Sedan lockade det att få en hel säsong och chansen att planera från början, säger Andreas Hedlund om sitt beslut att fortsätta som Mullsjö-tränare efter sitt inhopp i vintras.

Sportchefen Jesper Axell är nöjd med hur ledarstaben är utformad.

– Andreas Hedlund har en gedigen meritlista och på den korta tiden som SSL-tränare tog han Mullsjö från den nedre delen av tabellen till femma. Med det här teamet får vi mycket hjärta, stort engagemang och ledare som kompletterar varandra. Vi har redan ett gott samarbete mellan ledarstaben, sportgruppen och styrelsen, säger Axell.