Det sistnämnda är ett projekt med sångerskan Monika Hoffman i spetsen. Tanken är att publiken ska kunne prova på latinska danser till tonerna av Monikas egen latin jazz-musik.

Jag dansade mycket som liten och under hela uppväxten samtidigt som jag sysslade med musik. Dansen har oftast varit kopplad till olika musikstilar, jag har lärt mig musik genom dansen. Det var så jag bland annat lärde mig latinamerikansk musik, säger malmöbaserade Monika Hoffman och fortsätter:

Det är så spännande att koppla musik och dans tillsammans, det blir ett annat djup när man får lov att röra på sig.

Denna del av uppväxten har hon nu tagit till sig och gjort ett helhetskoncept. Själva konceptet börjar med en workshop tillsammans med instruktörerna Nando och Susie som sedan övergår till möjlighet att prova på och sedan slutligen en konsert med dansshow.

Nando och Susie är för mig akrobater, de är starka och fina när de dansar. De har gjort koreografin till musiken som är från min skiva "Let's run away", så de kommer att ha en uppvisning samtidigt som publiken får prova på att dansa till den musiken.

Vad är det roligaste med projektet?

Det är dansglädjen, det är en otrolig dansglädje och att man känner ytterligare en koppling med publiken när man dansar ihop med dem.

Latinjazzextravaganza är dock inte den enda underhållningen under megaloppisen. Bland annat blir det gatuartisteri. Stockholm Street Festival on tour är fyra gatuartister från världens olika hörn. Bland annat kommer artister från såväl Mexiko, Kanada, USA och Australien att uppträda. På repertoaren finns bland annat rockringsnummer, varieté och nycirkusnummer.

Megaloppisen i Rådhusparken är 26 juli.