Med sex omgångar kvar av Handbollsligan tar tiondeplacerade Hallby emot tätt följande Önnereds HK hemma i Idrottshuset. I de tidigare mötena under säsongen har lagen tagit varsin seger och inför slutspurten är det bara tre poäng som skiljer lagen åt i kampen om att slippa kvalspel.

Till matchen lär antalet tomma platser inte vara många. Redan under måndagen rapporterade klubben på sin hemsida att över 1200 biljetter var sålda och tränaren Jesper Östlund berättar att publiken kan bli avgörande.

– Publiken betyder mycket. Vi spelar bättre när publiken är på plats och ger oss det stödet som de gjort. De ger oss en våg att rida på, säger Jesper Östlund.

När Charles Hugoson fick höra hur många biljetter som var sålda fick han direkt extra tändvätska inför matchen, och håller med om att publiken kan spela en avgörande roll.

– Det märkte vi senast hemma mot Ystad. Under de sista minuterna var hela läktaren engagerad och peppade oss som tusan. De betyder väldigt mycket, speciellt när det är såhär tajt, säger Charles Hugoson.

Charles Hugoson hyllar Hallby-publiken.

Resultaten har varit varierande men mot bottenkonkurrenterna har Hallby vunnit sju av åtta matcher. Nu går Handbollsligan in i slutspurten och för Hallby återstår det bara sex matcher av grundserien.

– I grunden vill jag ta en match i taget men den här matchen är all-in. Vi har helt klart en stor möjlighet här, säger Jesper Östlund.

Hallby kommer till spel med samma trupp som senast mot Sävehof och på skadelistan återfinns fortfarande Felix Thyberg och korsbandsskadade Oliver Löfwenius.

Östlund berättar att Löfwenius haft några bakslag och att klubben inte vill välja att chansa.

– Det är inget som gått sönder i knät igen utan det är att han får ont efter att han belastat det. Han har testat sig fram lite men det kommer inte att funka den här säsongen, säger Jesper Östlund.