Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"PW" klar för HV71:s konkurrent: ”Känns väldigt inspirerande”

På fredagen presenterades Fredrik Pettersson–Wentzel av IK Oskarshamn. – Det känns väldigt inspirerande, säger den förre HV-målvakten.

Oskarshamns sportchef Daniel Stolt har tidigare bekräftat att "PW" är ett intressant namn för SHL-nykomlingen. Nu är värvningen officiell. Den förre HV-målvakten återvänder därmed till svensk hockey efter en säsong i den tyska DEL-klubben Düsseldorfer EG.

– Vi får in en målvakt med stor erfarenhet av SHL som dessutom jobbat med Viktor Alm (målvaktstränare) i Tyskland under säsongen som var. ”PW” är dessutom revanschsugen och inspirerad att hjälpa IK Oskarshamn kommande säsong, säger Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Fredrik Pettersson-Wentzel, som har skrivit på ett avtal som gäller över säsongen 2019-2020, säger så här om övergången:

– Det känns väldigt inspirerande för egen del och spännande att komma till Oskarshamn i det läget som klubben är nu. Jag vill hjälpa till så mycket jag kan när IKO har tagit sig upp till SHL. Jag tror det är viktigt att vi går in med inställningen att det kommer att bli tufft och att vi kommer att få jobba hårt. Det handlar om att hålla kvar laget i SHL så att föreningen får chansen att bygga något över tid.

”PW” gjorde tre säsonger med HV71 innan äventyret i Tyskland. Han berättar i pressmeddelandet från IK Oskarshamn att han kommer att befinna sig i Jönköping innan han ansluter till sin nya arbetsgivare.

– Vi är ett gäng spelare som varit utomlands som tränar ihop i Jönköping sedan sex veckor. Jag ska prata med Viktor Alm och Daniel Stolt och diskutera när det blir bäst att jag ansluter till lagets träning.

Pettersson-Wentzel kommer att bilda målvaktspar med Tex Williamsson, som har värvats in från Tingsryd.