Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rattfyllerist stoppades – för andra gången på fyra dagar

På juldagen stoppades han för att ha kört berusad och utan körkort. På lördagen var mannen i 65-årsåldern åter i farten. På nytt tog polisen med honom för provtagning och förhör.

Vid lunchtid på juldagen stoppade polisen ett fordon på en gata i Hovslätt. Det visade sig att föraren, en man i 65-årsåldern och hemmahörande i Norrahammar, saknade giltigt körkort och det uppstod dessutom misstankar om att han var berusad. Han togs med till stationen för provtagning.

På lördagseftermiddagen upprepades proceduren. Då fick en polispatrull syn på samma man i Norrahammar.

– Enligt patrullen verkade bilisten vilja undvika kontakt med polisen och han körde istället iväg hastigt och något vingligt. Patrullen lyckades dock notera registreringsnumret och ta reda på vem som ägde bilen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

En stund senare stoppades mannen av en annan polispatrull. Stoppet skedde i närheten av hans hemadress.

Mannen blåste positivt i polisens sållningsinstrument och han fick för andra gången på kort tid följa med till stationen för provtagning och förhör.

– Vi får ju inte folk frihetsberövade för den här typen av brott. Däremot har vi tagit bilen i beslag och det är nu upp till åklagare om vi kan få fordonet förverkad, säger Thomas Agnevik.

Mannen är misstänkt för rattfylleri och grov olovlig körning.