Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redaktionen tipsar om saker att göra i helgen

Vad ska man hitta på i helgen egentligen? JP:s redaktion tipsar om en skön, rolig och spännande helg i Jönköpingsområdet.

Här är sex saker att hitta på i Jönköpingsområdet.

Hårdrock eller musikal?

HÅRDROCK. Teaser Sweet är ett av hårdrockshoppen i stan. På fredag släpper de en ny EP och firar det med att ha en releasekonsert på Sofiehof Underjord. Med sig har de dessutom lokala rockarna Shakedown Suzies. Räkna med en riktigt röjig kväll.

MUSIKAL. På lördag är det premiär för den stora höstsatsningen på Spira. ”On the town” är skriven av musikaleliten från Broadway och framförs av musikaleliten från Sverige. Efter en förhandssmak av föreställningen känns det mycket lovande. Förhoppningsvis kommer den att bli det lyckopiller som de medverkande tycker att den är.

Mer information: Teaser Sweets releasefest är på Sofiehof Underjord fredag kväll. Mer information om evenemanget hittar du här. ”On the town” har premiär på lördag kväll. Biljetter till föreställningen hittar du här.

Michael Joelsson är nöjesredaktör på Jönköpings-Posten

Fartfylld invigning av anläggning

FARTFYLLT. På söndag invigs nya satsningen xFlow i Jönköping, en ny träningsanläggning inom parkour och hinderbana. Då kan man bland annat testa på att träna, tävla, delta i guidade turer och se på uppvisningar.

Mer information: Mer information om xFlow finns på deras hemsida. Allmänheten välkomnas söndag 23 september mellan klockan 16 och 19. Lokalen finns vägg i vägg med Erikshjälpen på Ljungarum.

Cecilia Nilsen Palm är näringslivsredaktör på Jönköpings-Posten

Heta hemmapremiärer i sportens värld

ISHOCKEY. Få saker stavas folkfest i Jönköping som HV71:s hemmamatcher – vecka efter vecka under hösten och vintern vallfärdar fansen till Kinnarps Arena. Laget fick inleda säsongen med två bortamatcher, men på lördag är det äntligen dags för hett efterlängtad hemmapremiär när Luleå Hockey kommer på besök. Varning för hög stämning är härmed utfärdad.

HANDBOLL. Hallby tar emot förra säsongens serietvåa Varberg i sin hemmapremiär i allsvenskan. Laget tog en knapp vinst mot RP IF Linköping i säsongens första match, och en kylig avslutning lovar gott inför resten av säsongen.

Mer information: HV71:s match mot Luleå startar 15.15 på lördag 22 september. Biljetter kan köpas på klubbens hemsida. Hallby spelar mot Varberg kl. 17.00 på söndag. Plats: Arenan i Idrottshuset.

Hanna Källqvist är tf. sportchef på Hall Media

En teatervecka för premiärlejon

TEATER. Utbudet i Jönköping är skralt för teaterintresserade, men den här veckan har inte mindre än två nya produktioner premiär. Teateri spelar "Midnattståget till Marrakech på Jönköpings teater och i kulturhuset Spira har den nya musikalen "On the town" premiär. Det ska bli spännande att se om den senare motsvarar förväntningar efter "Les Misérables.

Mer information: Se våra klipp från "Midnattståget till Marrakech" här och från "On the town" här.

Emilia Söelund är kulturredaktör på Jönköpings-Posten