Här är 5 saker som händer i helgen.

---

Fynda skivor på mässan

VINYL. När CD-skivorna och streamingsajterna tog över försvann nästan vinylskivorna, eller rättare sagt så var det främst för entusiaster. Under det här årtiondet har något dock förändrats, men skulle kunna kalla det för sagan om vinylskivans återkomst. Gamla skivor trycks på nytt, nya album släpps allt oftare på vinyl igen. På lördag finns det en möjlighet att antingen fortsätta botanisera i den världen eller kanske återupptäcka den när den årliga skivmässan arrangeras i Huskvarna Folkets Park. Bland 75 försäljare och 300 meter skivdisk finns det säkerligen något som du kan hitta och uppskatta.

Mer information: Stora skivmässan i Huskvarna Folkets Park är öppet 10-15 på lördag. Inträde kostar 50 kronor. Vill du köpa förköp går det att göra här.

J-Södra spelar höstens sista match på Stadsparksvallen.

Foto Robert Eriksson

Tack för den här säsongen, J-Södra!

FOTBOLL. Det har varit en lite småsvettig höst för J-Södra-fansen - laget har varit farligt nära att få kvala sig kvar i Superettan. Den risken finns förvisso fortfarande, men i praktiken är kontraktet säkrat så länge man inte förlorar stort i säsongens sista match. Men, bollen är ju som bekant rund, och om inte annat är det här sista chansen till ett besök på "Vallen" innan vi vinkar årets fotbollssäsong adjö.

Mer information: Matchen mellan J-Södra och Norrby spelas på lördag 16.00. Biljetter kan du köpa i förväg på klubbens webbplats.

Hanna Källqvist är tf sportchef på Hall Media.

Mys med en film i helgen!

Foto Thomas Johansson/TT

Mys med pappa i biomörkret

BIO. Varför inte spendera en del av helgen inne i biosalongen? För barnfamiljen finns det mycket att välja på just nu, bland annat Halvdan Viking, Superhjältarna 2, Lilla Spöket Laban och Hotell Transylvanien 3! Kanske något att göra tillsammans för att fira pappa på farsdag?

Mer information: Gå in på Filmstaden Jönköpings hemsida för samtliga filmer och klockslag.

Cecilia Nilsen Palm är näringslivsreporter på Jönköpings-Posten

Lisa Atterströms konstverk visas på Tändsticksmuseet till och med den 6 januari.

Foto Tändsticksmuseet

Konstlördag på Tändsticksområdet

KONST. En lördag i november passar fint för en konstutställning. Den här helgen är det inte mindre än två vernissage på Tändsticksområdet. Det börjar med att Konstnärshuset Svavel öppnar en ny separatutställning av Roland Englund. Utställningen "Mina dagar..." öppnas av Bengt von Strokirch klockan tolv. Därefter kan du fortsätta direkt till nästa vernissage. Klockan 13 invigs Lisa Atterströms utställning "Streck" på Tändsticksmuseet. Då hålls också ett konstsamtal med bildpedagogen Veija Luukkonen, verksamhetsutvecklaren Jonas Nilsson från Jönköpings läns museum och konstnären Arezoo Ghaeedvand. Konstlördag, helt enkelt!

Läs mer om utställningarna på Konstnärshuset Svavel och Tändsticksmuseeets sajter.

Emilia Söelund är kulturredaktör på Jönköpings-Posten