Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redaktionen tipsar om saker att göra i helgen

Vad ska man hitta på i helgen egentligen? JP:s redaktion tipsar om en skön, rolig och spännande helg i Jönköpingsområdet.

Här är sex saker som händer i Jönköping med omnejd.

Barnteater eller familje-halloween

FIRA HALLOWEEN. Lördag 20 oktober bjuder Kulturskolan in till halloweenfirande för hela familjen. Här blir det fika, pyssel, spökvandring, halloweenkonsert med mera.

TRÄFFA PELLE SVANSLÖS. Lördag och söndag ges två föreställningar av Vulkanteaterns ”Pelle Svanslös” i Galleriet, Smedbyn som riktar sig till hela familjen.

Mer information: ”Halloween-kul” på Kulturhuset är gratis och pågår mellan klockan 10 och 13. Kulturhuset ligger på Tändsticksområdet. ”Pelle Svanslös”-föreställningarna 20 och 21 oktober ges klockan 12 och klockan 14. Biljetter köps vid entrén en timma före eller via mejl: [email protected] Smedbyn ligger i Huskvarna.

Cecilia Nilsen Palm är näringslivsreporter på Jönköpings-Posten

Fullspäckad komedikväll eller filmfestival

STANDUP. Jönköping börjar verkligen bli en humorstad av rang. Förutom den lokala produkten Jönköping Underground Comedy Club kommer även såväl Oslipat som större komediturnéer hit och uppträder för utsålda lokaler. På lördag kväll finns det en humoristisk händelse som borde få er att dra på smilbanden. Till Harrys kommer nämligen populära AMK Morgon och gör en kvällsshow med Martin Soneby, Isak Jansson, Thanos Fotas, Robin Berglund och Ellinor Svensson. En lineup som heter duga.

FILM. I onsdags var det nypremiär för Jönköpings Filmfestival. Bland filmerna du kan se återfinns ”Jeanette: Jeanne d'arcs barndom”, ”Flickan från tändsticksfabriken”, ”Låt den rätte komma in” och många fler intressanta cineastiska verk. Dessutom kan du får höra musiken från ”Star Wars” som orgelkonsert. Möjligheterna för en rolig eller spännande filmupplevelse är nästan oändliga!

Mer information: AMK Morgon uppträder på Harrys i Jönköping 20 oktober med start 20.00, biljetter hittar du här. Jönköpings Fimfestival varar veckan ut, biljetter och scheman hittar du här.

Michael Joelsson är nöjesredaktör på Jönköpings-Posten

Ett okänt moln flyger in över Jönköping

KONST. För några veckor sedan deltog konstnärsduon Lundahl & Seitl i JP:s konstsatsning #Konstuppslaget. Paret är från Jönköpingstrakten, men reser nu världen runt med sin konst. I samband med Filmfestivalen kommer deras "Okänt moln" till Rådhusparken. Du deltar genom att ladda ner appen ”Unknown Cloud Caretaker" och infinna dig i parken klockan 17.30 på lördag.

Mer information: All information finns på Okänt molns sajt. Du kan också läsa mer om projektet i vårt reportage.

Emilia Söelund är kulturredaktör på Jönköpings-Posten

Upptäck Jönköpings nya smaker

MAT. Som relativt nyinflyttad är det kul att kunna konstatera att Jönköping står sig väldigt bra när det kommer till restaurangutbud – och det öppnar ständigt nya ställen. I helgen tänker jag testa dumplings från hajpade Beijing 1988 på Klostergatan. Blackstone Steakhouse och Kajen 23 är andra nykomlingar på stans matscen som är väl värda ett besök.

Hanna Källqvist är tf sportchef på Hall Media.