Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redaktionens tips inför helgen

Inget att göra i helgen? JP:s redaktion tipsar om en skön, rolig och spännande helg i Jönköpingsområdet.

Här är fyra saker som händer i Jönköping med omnejd.

Knivderbys sista spelning

MUSIK. Det skulle bli den näst sista spelningen någonsin för länsbandet Knivderby, men när konserten i Göteborg ställdes in blev det passande nog i Jönköping som bandets sista ackord spelas i. Nio skivor på lite mer än tio år blev det för punkrockarna som sällan varit tråkiga att följa i den musikaliska utvecklingen. När de nu säger farväl lär de göra det så högljutt och intensivt de bara kan. Svettigt är bara förnamnet.

Mer information: Knivderby spelar på Klubb Whatever som huserar på Sofiehof Underjord. Dörrarna öppnas 21.00 och biljetter går att köpa via swish.

Michael Joelsson är nöjesredaktör på Jönköpings-Posten

Hallby öser på i handbollsallsvenskan

HANDBOLL. Hallbys herrar har fortsatt att bygga på sin långsiktiga plan att nå högsta ligan, ligger i skrivande stund trea i allsvenskan, och har en kvalplats uppåt inom räckhåll. På söndag tar man emot Västerås i Arenan i Idrottshuset, ett Västerås som har tagit tio poäng på 18 spelade matcher. Det mesta pekar väl på att det blir en bekväm seger för Hallby, men idrott är idrott, bollen rund, och allt det där. En vinst känns i alla fall som ett måste om Hallby ska utmana suveränen Varberg om seriesegern.

Mer information: Matchen på söndag sänds även på JP.se med sändningsstart 16.55. Avkast 17.00. För att se sändningen krävs det att du har Premium.

Fredrik Standár är sportchef på Hall Media

Sociala medier i fokus på Elmia

IDOLTRÄFF. Mellan den 1 och 2 februari kommer eventet Heyou att hållas på Elmia. Det är Sveriges största sociala medier-event (före detta Tubecon Sverige) där flera profiler från till exempel Youtube träffar sina fans. Några av de som kommer är Figgehn, Amity och Magister Nordström.

Mer information: Biljetter via Heyou och mer info, bland annat lördagens schema med vilka idoler som dyker upp och när finns här: https://www.heyou.se. Festivalen hålls på Elmia och det är framförallt under lördagen som fansen kan träffa sina idoler mellan cirka 12-18.

Cecilia Nilsen Palm är näringslivsreporter på Jönköpings-Posten

En ny Fröken Julie

TEATER. I helgen är det premiär på Kulturhuset Spira. Då visas vårens stora dramatiska satsning, "Fröken Julie", i teatersalongen. Strindbergs klassiska, och mycket spelade pjäs, har fått en modern tolkning av regissören Rebecka Cardoso som tidigare stod bakom uppsättningen av "Hamlet" på samma scen. Enligt de förhandsklipp vi har fått se riktas ljuset både mot könsroller och hederstänk i detta passionerade drama – som förstås utspelar en midsommarnatt.

Mer information: "Fröken Julie" har premiär på lördag klockan 18. Se ett förhandsklipp från pjäsen här.

Emilia Söelund är kulturredaktör på Jönköpings-Posten