Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordregn över JSS-simmare

Under fyra dagar har det varit full fart i bassängen på Eriksdalsbadet i Stockholm. Flera JSS-simmaren gjorde sina snabbaste lopp.

Flera JSS-simmaren deltog på Swim Open i Stockholm. Årets upplaga av tävlingen har samlat mängder av världssimmaren.

Bäst av alla JSS-simmare gick det nog för Annie Hegmegi. Under tävlingens andra dag krossade hon sitt personliga rekord på 400 meter. Hon simmade in på tiden 4.57.46 vilket gjorde att hon kvalificerade sig till EJM i ryska Kazan i sommar.

Men hon var inte färdig där. Även på 200 meter fritt satte hon nytt personligt rekord som nu lyder 2.17.70, vilket också betydde en femteplats i A-finalen. Tiden var också bara en sekund från en plats till JVM.

Även Hanna Eriksson hade en bra helg. I försöken på 200 meter fritt satte hon nytt personligt rekord när hon simmade in på tiden 2.00.57, vilket också är nytt klubbrekord. I A-finalen simmade hon inte riktigt lika snabbt och slutade åtta. Även i försöken på 100 meter fritt simmade Eriksson snabbare än hon någonsin har gjort.

De personliga rekorden fortsatte att hagla ner över JSS-simmarna. På 50 meter bröst simmade Klara Thormalm snabbare än hon har gjort tidigare och har nu ett personligt rekord på 32.16. Nytt rekord blev det också på 200 meter bröst för Thormalm då hon simmade in på 2.34.39.

Wilma Johansson ville inte vara sämre utan "persade" på 200 meter fjäril. Nya tiden lyder2.19.45.

Även Viktor Henrysson satte nytt personligt rekord på 200 meter rygg två gånger om.