Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordvecka för Golfköpingsmästaren: ”Helt fantastiskt”

Jönköpings egen golftour har startat. Och årets första tävling av Golfköpingsmästaren slog nytt deltagarrekord.

Hela 687 golfare ställde upp på Götaströms GK under vecka 23 vilket innebär nytt deltagarrekord.

– Helt fantastiskt att intresset för tävlingen är så stort. Detta är en av Sveriges absolut största golftävlingar och är ett helt unikt koncept som vi i Jönköping har tagit fram, säger Oskar Fernö, ordförande i Golfköping.

Det var upplagt för golffest förra veckan. Perfekt väder med värme och solsken, dessutom långhelg och start av Golfköpingsmästaren som kommer rulla under hela sommaren fram tills att en mästare koras den 17 augusti.

Och det var många av de 687 starterna som ledde fram till riktigt fina resultat. Eller vad sägs om hemmaspelaren Nils Gunnarsson som slog till med en riktig drömrond – fyra under par tack vare fem birdies och endast en bogey. Och på tal om drömronder så vanns C-klass i överlägsen stil av Robin Ek från Ryfors som noterade den nästan omöjliga scoren 44 slag på sin livs första tävlingsrond.

Desto jämnare i B-klassen där Golfköpingsveteranen Mattias Lejon höll sig framme och vann med 69 slag. Lejon, som är en av Golfköpingsmästarens flitigaste spelare, satsar hårt på årets upplaga.

Under vecka 24 rullar Golfköpingsmästaren vidare på Hooks GK och deras parkbana. De 100 bästa golfarna gör upp om ett rekordstort prisbord på finalen den 17 augusti.

– Vi hoppas att det ska bli ungefär 5 000 starter totalt under året. Golfköpingsmästaren är en möjlighet för Jönköpings golfare att testa alla våra fantastiska banor och samtidigt spela en rolig tävling, säger Oskar Fernö.