Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurang Vy ute till försäljning

Restaurang Vy i Munksjötornet är ute till försäljning. Ägaren FC-gruppen uppger att de säljer restaurangen för att istället fokusera på kärnverksamheten, som är evenemang och catering. – När vi öppnade Vy visste vi att vi utforskade ny mark, det var en spännande utmaning. Nu är det rätt läge att lämna över stafettpinnen till en ny aktör, säger Evelina Hjalmarsson, marknadsansvarig på FC-gruppen.

Vy som har restaurang och skybar i tornet i Munksjöstaden är nu till salu. I en annons på Blocket ligger Vy ute till ett begärt pris om 5,5 miljoner kronor. Hyran ligger på 100 000 kronor i månaden.

Restaurangen på första plan, skybaren i toppen av byggnaden samt en konferensdel ingår vid en försäljning. Anledningen till försäljningen är att de nuvarande ägarna väljer att koncentrera sig på annan verksamhet, enligt annonsen. Enligt Evelina Hjalmarsson, marknadsansvarig på FC-gruppen, väljer man att sälja restaurangen för att istället fokusera på uppdraget som ny matleverantör för Elmia, ett avtal som blev klart i början av sommaren.

– Vi avyttrar en restaurang samtidigt som vi tar över sex nya. Vi går in som ny matleverantör på Elmia vid nyår.

Ni har bara haft restaurangen öppen i ungefär 2,5 år. Hur har det gått, undrar man, med tanke på att ni säljer redan?

– När vi öppnade Vy visste vi att vi utforskade ny mark. Det var en spännande utmaning, en chans som var för bra för att tacka nej till. Men i och med att det blir vi som tar över som Elmias matleverantör ser vi över alla våra verksamheter, och Vy går utanför vårt kärnområde event och catering. Det är rätt läge att lämna över stafettpinnen till en ny aktör, som kanske vill utveckla Vy vidare. Vi är ju fortfarande i en uppstartsfas efter så kort tid.

Hur tror du förutsättningarna är för att hitta en ny ägare som kan köpa restaurangen och betala hyran på 100 000 kronor?

– Vi har lagt ut försäljningen hos en annan aktör, så det kan jag inte uttala mig om, säger Evelina Hjalmarsson.

Enligt FC-gruppen kommer restaurangen och konferensavdelningen att hålla fortsatt öppet under tiden för försäljningen.

– Vi kommer att ha öppet precis som vanligt. Vi har många bokningar, framförallt julbord, nu, så vi jobbar på som vanligt. Personalen omfattas av lagen om anställningsskydd, säger Evelina Hjalmarsson.