Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resvaneundersökning ska ge bättre pendlingsmöjligheter

Pendlar du till Jönköping? Då kanske du i dagarna har fått en resvaneundersökning. Det är ett samarbete mellan Habo och Mullsjö kommun där man vill undersöka hur man skulle kunna underlätta för pendlare i kommunerna.

Resultatet av den resvaneundersökning som i veckan gått ut till pendlare i de båda kommunerna kommer att ligga till grund för framtida samtal med Jönköpings länstrafik.

– Detta kommer vi använda som underlag sedan när vi pratar med länstrafiken, för att kunna använda som motivering inför eventuella förändringar, Susanne Wahlström, (M) kommunstyrelsens ordförande i Habo.

Susanne Wahlström och Linda Danielsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Mullsjö, hoppas på en hög svarsfrekvens.

– Nu har folk möjlighet att ge sina synpunkter. Det är viktigt att folk tar sig tid och svarar, säger Linda Danielsson.

Ny linje

Tidigare i vår kom nyheten att länstrafiken funderade på att starta en ny linje från Habo som skulle få hållplats på Bränninge.

– Det är ett förslag att det ska bli en ny sträckning med linje 113, över Bränninge. Förslaget är att det ska bli 2020, säger Susanne Wahlström.

Det är länstrafiken som planerar och bestämmer rutter och tidtabell.

– Det är inte vi som tar det beslutet, men det är kul att de ser det behovet, säger Susanne Wahlström.

Utanför centrum

Hon tar upp svårigheten med att det i Habo går att ta sig till och från stationen men är svårare om man bor en bit från stationen.

– Frågan är hur man kan fånga upp de som bor utanför centrum, säger Susanne Wahlström.

Från Mullsjö är det merparten som pendlar med tågen.

– Vi försöker bland annat få fler tåg att stanna i Sandhem, säger Linda Danielsson.

Båda tar upp att det fungerar ganska bra att pendla om man arbetar dagtid måndag till fredag men kvällar och helger är det svårare.

– Vi vill hitta sätt så att folk kan pendla på fler sätt, säger Linda Danielsson.