Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robert Wells kommer till Jönköping

Idén startade med blueskvällarna på Musikhögskolan, nu firar Robert Wells 30 år med sitt "Rhapsody In Rock" och kommer till Jönköping på den stora Sverigeturnén.

Idén med "Rhapsody In Rock" började när Robert Wells studerade på Musikhögskolan. Under dagarna var det klassiska, strikta lektioner och på kvällarna blev det mer liv och rörelse då Blues, Boogie, Jazz och Rock spelades på pubarna i Gamla Stan. Där föddes idén om ”Rhapsody In Rock”.

– Det känns fantastiskt att ta Rhapsody In Rock vidare, precis som jag drömde som ung pianist på Musikhögskolan. Ännu roligare är det att återigen göra detta tillsammans med Anders Berglund som dirigent. Vi är vårt eget lilla dreamteam med många års turnerande och med alla åren i " Så ska det låta", säger Robert Wells i ett pressmeddelande.

Robert Wells uppträder med originaluppsättningen tillsammans med Anders Berglund och Gävle Symfoniorkester som båda medverkade på den första turnén. Det blir de första konserterna sedan 2003 som Wells och Berglund ställer sig på scenen tillsammans med rockband och en 52 manna symfoniorkester.

Hemliga sånggäster kommer även dyka upp under turnéns gång. Den första november kommer ”Rhapsody In Rock” till Jönköpings konserthus.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod det att Robert Wells skulle uppträda på Spira, men det är felaktigt.