Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rosariet. En ”oas” även för oss +70

Vacker dag – går Ekhagen-Österängen-Rosenlundsbankarna – möter ingen! Konstigt?! Sitter alla ensamma hemma och känner sig isolerade?

Mitt mål är Rosariet – min oas – allas vår oas!

Här möts jag som alltid av Parkavdelningens allra vänligaste solstrålar. Ett glatt leende, ett "hej", "har Du sett vår amerikanska blåsippa?" "Titta här!" En underbart vacker blå blomma på bladverk som är vitsippans.

Det verkar som om denna fantastiska miljö som Björn Kallin och Lennart Angselius skapat för oss inspirerar de anställda att sprida omtanke och glädje.

Här ryms bland många såväl yngre som äldre fikande, solande och flanerande lyckliga medmänniskor, ett glatt gäng från Lindgården (såväl gäster som personal). På behörigt avstånd utbytes tankar, ideér och historier – tänk vad mycken klokhet vi gamla besitter och kan sprida – även glädje och skratt.

Jag går vidare och rundar herrgårdsbyggnaden. När jag passerar södra gaveln ser jag Posses park i sin nya skepnad och all sin prakt breda ut sig. Jag blir hänförd! Än en gång har tekniska kontorets parkavdelning i egen regi lyckats fantastiskt!

Posse tittar säkert mycket nöjd från sin himmel medan vi som lever idag kan beskåda mästerverket på "riktigt."

Välkomna – alla – till denna oas! Bryt isoleringen!

Flanören Rolf Johnson +85 (Herrgårdsvän)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel