Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rosjö får chansen i världscupen

Många VM-uttagna skidåkare har valt att stå över världscupen i Cogne, Italien. Då får flera reserver chansen – bland andra förre Hallbyåkaren Eric Rosjö.

Knappt en vecka innan VM i Seefeld, Österrike, invigs åker svenska landslaget till världscupen i Cogne, Italien.

Men majoriteten av de VM-uttagna åkarna följer inte med, de väljer att vila för att komma i bästa form till världsmästerskapet.

Det innebär att flera VM-reserver istället får chansen. En av dem är förre Hallbyåkaren Eric Rosjö, som nyligen imponerande under SM. Eric tävlar nu för IFK Mora. Även de två andra distansreserverna Fredrik Andersson och Jonas Eriksson kommer få chansen i Cogne.

– De tre unga killarna övertygade på SM, där Jonas tog silver och Fredrik brons efter Daniel Rickardsson, medan Eric var fyra. Det känns extra roligt att ge dem möjlighet att tävla i en världscupdistans, säger Rikard Grip till förbundets hemsida.

På damsidan får Johanna Hagström från Falköping chansen igen efter succédebuten i helgen tävlingar i Lahtis då hon tog sig till semifinalen i sprinten.

– Det känns bra att hon och många andra får en ny chans att tävla i världscupen i helgen igen, säger Rikard Grip.