Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta på SD för att stoppa förfallet

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Sverige måste få behålla självbestämmande.

Varken nuvarande eller tidigare regeringar har haft mod och handlingskraft att göra något åt samhällsförfallet. Genom att rösta på Sverigedemokraterna i EU-valet kan vi bryta trenden. Följande exempel belyser hur Sverigedemokraterna kommer arbeta för att stoppa förfallet i Europaparlamentet.

Polisens nationella operativa avdelning (NOA) har varnat för att östeuropeiska stöldligor, som redan i dag omsätter miljardbelopp, ökar sin verksamhet. Per Österman i Kvartal (22/5) har visat att ett tandlöst svenskt regelverk i kombination med EU:s fria rörlighet gör att tull och polis inte kan stoppa de brottssyndikat som står för nio av tio stölder av bilar, båtmotorer och lantbruksmaskiner. Syndikaten blir allt mer specialiserade och stölderna av exempelvis solceller och dyrbar sjukvårdsutrustning ökar. Vi måste även hindra syndikaten från att samarbeta med kriminella nätverk i utanförskapsområden, en oroväckande utveckling NOA noterat.

Sverigedemokraterna stödjer den fria rörligheten för varor inom EU, men vi kommer arbeta för att ändra den EU-lagstiftning som hindrar tullen att stoppa misstänkta transporter. Det är fullt rimligt att kräva att en privatperson som för ut ett dussin båtmotorer visar kvitto eller annan dokumentation.

Samtidigt får den stora flyktingvågen nu genomslag på den kommunala ekonomin. Kommunförbundet flaggar för en alarmerande försämring av kommunernas ekonomi. Trots högkonjunktur har antalet kommuner som uppvisar ett negativt resultat mer än trefaldigats under 2018 till 196 kommuner. Det aviseras redan om skattehöjningar och nedskärningar. Kommunerna får bara ersättning av staten för placerade flyktingar under två år. Därefter förväntas de blivit självförsörjande. Alla vet att det är helt orealistiskt och att de i de allra flesta fall kommer belasta kommunens budget i form av försörjningsstöd, vård, skola och annan omsorg. Realiteten är att nästan 85 procent av de kommunplacerade flyktingarna efter två år fortfarande står utan förvärvsarbete, och efter 15 år är fortfarande nästan 40 procent utanför arbetsmarknaden. Därtill ska man också räkna in den anhöriginvandring som följer. Regeringen och stödpartierna vill återinföra undantagen från kravet på försörjningsgarantier för anhöriginvandrarna till flyktingar. I Europaparlamentet kommer Sverigedemokraterna arbeta för en migrationslösning som säkrar gränserna, vänder tillbaka båtarna, stoppar döden på haven och upprättar center där asyl kan sökas utanför Europa.

Tre forskare presenterade i veckan en jämförelse som visar att Sverige mellan 2006 och 2017 beviljade 192 gånger fler asylansökningar per tusen invånare än Portugal (Kvartal 21/5). Det kan synas orättvist men orsaken står att finna i våra egna inhemskt fattade beslut. De övriga partierna som säger sig värna om unionen vill påtvinga Östeuropa kvoter för mottagande av migranter genom hot om indraget stöd från jordbruks- och strukturfonderna. Vi lärde oss av Brexit att den politiska eliten underskattar väljarnas önskan att behålla kontrollen över migrationspolitiken på nationell nivå. Att tvinga länder att ta emot migranter mot deras väljares vilja är inte demokratiskt. Forskarna konstaterar att ett överstatligt tvång skulle ”hota att slita isär unionen.” Sverigedemokraterna vill inte överföra beslutsrätten om migrationspolitiken till EU. Den bör förbehållas medlemsstaternas väljare.

Vårt ansvar är att förvalta det samhälle tidigare generationer byggt åt nästa generation.

Charlie Weimers (SD)

Kandidat 3 till Europaparlamentet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel