Läs mer: SD bjöd in våldsdömd nazist till EU-parlamentet

Läs mer: Winberg naziststämplad i Israel

Läs mer: Trumps rådgivare tar Winbergs parti

Marita Ulvskog, EU-parlamentariker för Socialdemokraterna, berättar att hon inte blev ett dugg förvånad över tog emot besök och åt middag med en våldsdömd nazist i Bryssel.

Det är naturligtvis sorgligt att de vallar runt en nazist, men tyvärr så är jag inte ett dugg förvånad. SD låtsas att de har gjort upp med nazismen och då är det bra att sånt här kommer fram som visar att det inte är sant.

Marita Ulvskog beskriver att det numer är vardag med nazister i EU-parlamentet.

Det handlar tyvärr inte bara om SD. Vi har grekiska Gyllene gryning, ett renodlat nazistparti och Lega Nord från Italien är fascister. Sverigedemokraterna rör sig i samma kretsar och ingår i samma nätverk som de riktigt extrema partierna i Europa.

I en tidigare sa Kristina Winberg att hon inte kände till den våldsdömda 26-åringens band till vit makt-miljön.

Jag tycker att det är mycket beklagligt om det nu stämmer att en nazist har besökt oss i parlamentet. Detta var absolut inte något som jag hade kännedom om, svarade Kristina Winberg.

Hon sa också att det är distrikten och kommunföreningarna som har ansvar för vilka som besöker parlamentet.

Det är ett påstående som underkänns av Marita Ulvskog.

Ytterst är det naturligtvis vi parlamentariker som är ansvarig för vilka vi tar emot som besökare, säger Marita Ulvskog och drar paralleller med , Kristina Winbergs politiske sekreterare, hade skrivit grovt rasistiska kommentarer på nätforumet Flashback.

Då ansåg hon inte heller att det var hennes ansvar och försökte skjuta över beslutet om hans anställning . Hon var hans chef och självklart kan hon säga upp en medarbetare som hon saknar förtroende för.

Läs mer: Winberg frånsäger sig ansvar | Får intern kritik

Marita Ulvskog säger att om något liknande hade avslöjats om hennes närmaste medarbetare så hade de åkt ut med huvudet före.

Nu tog det ett år innan han slutade, har man en sån sekreterare så har man samma syn. Sverigedemokraterna rör sig i samma åsiktsträsk som de nazistiska grupperna och det är åsikter som inte är förenliga med demokrati, säger Marita Ulvskog som har en tydlig idé hur högerpopulismen och främlingsfientlighet ska bekämpas.

Vi måste kämpa på. EU får inte öka avståndet mellan människor och beslutsfattare. Vi måste behålla mer makt hemma och vi måste framförallt pressa tillbaka arbetslösheten. I dag är 20 miljoner arbetslösa inom EU. Jag tycker såklart att vi behöver mer vänsterpolitik i EU.