Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir sommaren på Tullhuset – se datum för datum

På fredag drar livemusiken på Tullhuset på Piren igång för andra sommaren i rad. Den populära popgruppen Magnum Bonum är en av många akter som man kan lyssna på i sommar.

För andra året i rad kommer man att kunna lyssna på livemusik på Tullhuset. Satsningen är större i år. Antalet akter har utökats och artisterna är mer välkända. Redan på premiären kommer en av sommarens stora höjdpunkter att spela, Magnum Bonum, som under 70- och 80-talet hade stora framgångar i Sverige.

- Det är ett legendariskt band och är antagligen de som kommer att dra mest intresse av alla, säger Peter Böhme, en av arrangörerna bakom satsningen.

Den som vill se bandet på fredag kommer dock få det svårt då uteserveringen på Piren redan är fullbokad. Trycket på övriga liveakter är också stort och Peter Böhme har bara en oro. Det handlar inte om konkurrensen från annat håll som han snarare ser som positiv, utan om något annat.

- Det är om vädret skulle spöka som gör att färre kommer. Vi är förberedda med markiser i alla fall, säger Peter Böhme.

Förutom Magnum Bonum vill Peter Böhme lyfta fram det unga Jönköpingsbandet Australien Sunrise samt Dan Reed Network som intar scenen den 28 juni respektive den 12 juli. Även fast de inte är välkända i alla kretsar tror Peter Böhme att Australian Sunrise kan nå stora framgångar i framtiden.

- De går bra på Spotify just nu och några man absolut bör hålla utkik på, säger Peter Böhme.

Tre stycken hyllningskvällar kommer att hållas. En för det amerikanska rockbandet Bon Jovi den 6 juli, för Gyllene Tider den 20 juli och en hyllningskonsert för Ted Gärdestad den 10 augusti.

Planen för livemusiken under somrarna på Tullhuset är att arrangemangen fortsätter att växa och att man i framtiden kan ta emot fler och större internationella artister.