FOTNOT: För att gå segrande ur kvalet krävs en förstaplats i respektive kvalgrupp.

Kval till div. 3 herrar, grupp 11

Waggeryds IK fick en drömstart på kvalet till trean. I hemmamatchen mot Kungsbacka tog WIK ledningen i den 38:e minuten genom måltjuven Sebastian Andersson. Ett resultat som sedan stod sig matchen ut, trots att Waggeryds Viktor Forsman drog på sig ett direkt rött kort i 67:e minuten. En stark insats av Waggeryd vars 1–0-seger tar laget upp i toppen direkt. Detta eftersom de andra lagen i kvalgruppen, Besa och Åsa, kryssade mot varandra i Landskrona.

Nästa omgång, 12/10: Åsa–Waggeryd, Kungsbacka–Besa.

Kval till div. 4 herr grupp 1

Det var laddat på Brahevallen i lördags när division 4-laget Visingsö AIS tog emot division 5-laget Jönköpings BK. Matchen blev tät och jämn men i den 52:a minuten lyckades JBK:s Alexander Svefors skjuta hål på hemmalaget. 1–0 till JBK stod sig matchen ut.

Samtidigt hämtade Sommen upp ett 1–3-underläge borta mot Rottne till 3–3. Ett kryss som innebär att JBK, likt Waggeryd, leder sin kvalgrupp med två poängs försprång.

Nästa omgång: JBK–Rottne (12/10), Sommen–Visingsö (13/10).

Kval till div. 4 herr grupp 4

IFK Öxnehaga åkte till Smålands djupa skogar för sin första kvalmatch borta mot Strömsnäsbruk. "En galen match", enligt åskådare på plats som bland annat fick bevittna sex mål mellan minut 31 och minut 44. Matchen slutade 5–4 till Strömsnäsbruk och Öxnehaga fick därmed åka hem med noll poäng.

Delary/Pjätteryd och Smålandsstenar kryssade i sitt möte och Öxnehaga parkerar därför på fjärde och sista plats i gruppen.

Nästa omgång, 12/10: Öxnehaga–Delary/Pjätteryd, Smålandsstenar–Strömsnäsbruk

Kval till div. 5 herr grupp 1

Lyckan att få kvala blev kortvarig för Aledals IK. På Rastavallen fick man en rejäl lektion av hemmalaget Bors SK som vann med 8–1.

I samma grupp tog Torpa FF en viktig seger med 3–0 på Jordbrovallen mot Bälaryd. Om resultaten går med dem kan det bli en direkt avgörande match om gruppsegern i sista omgången när Torpa FF tar emot Bors SK på hemmaplan den 19 oktober.

Nästa omgång: Bälaryd–Bor (12/10), Aledal–Torpa (13/10).

Kval till div. 5 herr grupp 2

Det blev en för tuff uppgift för Mariebo IK i bortamatchen mot Österbymo. MIK förlorade med klara 0–4. Samtidigt vann Hillerstorp med 4–2 hemma mot Gripenberg.

Nästa omgång, 12/10: Gripenberg–Österbymo, Mariebo–Hillerstorp.

Kval till div. 2 dam

ÖIS/Vistas damlag inledde sitt kval på bästa sätt. Hemma mot Gnosjö blev det seger med 4–2. Tre av målen gjordes av Wilma Öblom.

I samma grupp vann Kalmar Södra/Hossmo mot IFK Grimslöv med 4–1.

Nästa omgång: Grimslöv–Öis/Vista (12/10), Gnosjö–Kalmar Södra/Hossmo (13/10).

Relaterat till artikeln