Det var i andra perioden i match sex som HV-spelarna blev attackerade av publiken i Gavlerinken. Arenan kokade efter att Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist blev utvisad. HV-tränaren Johan Lindbom att muggar bland annat kastades in i bortabåset.

– Mycket kom ner i båset och det är inte okej. Det var vätska, jag vet inte vad det var i muggarna, men blött var det, säger han.

Även Oscar Sundh vittnar om att det var föremål som flög in i bortabåset.

– Man kan tycka att det borde vara ett högre plexiglas bakom vårt bås. De stod och hängde över där också ganska mycket, säger han till Sportbladet.

Som nu alltså uppger att SHL kommer att vidta åtgärder inför match sju på lördag för att säkerställa säkerheten för spelarna i Jönköping. Bland annat kommer fler säkerhetsvakter att bli utplacerade.

– Säkerheten kommer att se annorlunda ut. Vi kommer att ta diskussioner om det här och finslipa säkerhetsanordningen, säger SHL:s säkerhetschef Abbe Törsleff till Sportbladet.

Sportbladet: Vilka förändringar blir det?

– Svårt att säga. När temperaturen i matchen ökar måste även säkerheten växlas upp. Det är också en bemanning- och arrangörsfråga. Men vi kommer att hitta en smakfull och behovsanpassad lösning.