Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Tommy Thelin hyllas: ”En del av ligornas historia”

För några dagar sedan berättade Tommy Thelin för JP-sporten att karriären snart är över. Nu är det klart när 36-åringen kommer att tackas av.

Med tre matcher kvar av superettan står Thelin noterad för 357 tävlingsmatcher och 97 mål i den gröna tröjan. Om man räknar in hans tid i Åtvidaberg tillhör anfallaren en exklusiv skara. Thelin är en av totalt 20 fotbollsspelare genom tiderna som uppnått 400 matcher i de två högsta serierna i Sverige.

Söndagen den 3 november kommer veteranen att tackas av på Stadsparksvallen i samband med J-Södras sista match mot BP. Ett par dagar senare är Thelin inbjuden till galan Allsvenskans Stora Pris i Stockholm där han kommer att uppmärksammas för sin tid i elitfotbollen.

”Även om vi samlas för att hylla årets bästa lag och spelare, så har våra två högsta serier i Sverige så mycket tradition och historia som vi vill värna om. Dessa spelare är, och förblir en del av ligornas historia”, skriver Svensk Elitfotboll.